“Vajna Timi effektus”

Reggel felkeltem elkészítettem a teámat és beálltam a zuhany alá, majd egy kellemes fürdés után kipattantam a zuhanyzóból és a menta teám mellett felnyitottam a Facebook oldalt. Görgettem lefelé és láttam csodaszép fotókat, kedves üzenteket és vagy 4 Vajna Timis posztot. Mondanom sem kell, hogy a rosszindulat kapott nagy szerepet. Egyik ismerősöm beállította cover képének a következő fotót: atm

Mondanom sem kell, rögtön töröltem is az ismerőseim közül. Aztán újra felugrott egy bejegyzés ahol valaki több ezer karakter leütéssel írta körbe Vajnáék életét, na ott is gyorsan egy törlés gomb. Miért cselekedtem így?! 

Azért cselekedtem így, mert egyszerűen meguntam azt ami itthon folyik. Meguntam, hogy rengeteg embert az éltet, hogy másik életébe folyik bele. Akár Vajna Timiről van szó, akár Rogán Antalról, számomra unalmas. Persze Nektek szívetek joga azzal foglalkozni amivel szeretnétek, de szeretnék egy pár gondolatot ezzel kapcsolatban átadni Nektek:

Sokan mozognak a médiában és van aki szeret is benne lenni. Az ilyen személyek, előbb vagy utóbb hozzászoknak, hogy úgymond “céltáblák” lesznek. Kapnak hideget, meleget vagy negatív/pozitív véleményt. Előbb vagy utóbb nem nagyon érdekli őket. A kezdetben még lehet, hogy néha elpityerednek majd minden egyes szó úgy száll el a vállukról, ahogy egy galamb a Szent Márk térről. Így minden egyes szó elpocsékolttá válik, hiszen nem veszi föl és nem is érdekli és egy pillanatra sem akad meg rajta a szeme. 

Úgy gondolom ha valakiről véleményt formálunk azt első és utolsó sorban is magának a személynek kellene mondani. Személyes üzenetként vagy az arcába bele, másképp mi értelme van?! Miért jó más emberről beszélni, ha ő magára az üzenetre sem figyel?! De hát megszokhattuk már, hogy a kis hazánkban az emberek előszeretettel beszélnek a másikról, még ha annak semmilyen célja sincsen. 

Számomra ez a viselkedésmód egyre idegenebb és értéktelenebb. Félreértés elkerülése érdekében, nem védeni szeretném, mert valóban eldönthetjük, hogy szimpatikus vagy nem szimpatikus ez az életforma, de kár vele többet foglalkozni. Személy szerint soha nem kutakodtam emberek után így nem nagyon érdekel az sem, hogy hűtlen vagy nem hűtlen és az sem hoz lázba, hogy milyen jogon nevezi valakit őt üzletasszonynak. Teljesen hidegen hagy az is, hogy milyen kapcsolatai vannak vagy minek köszönheti azt a “kiváltságos életet” amit csak vagyonban mérnek az emberek. Tényleg ott tartunk, hogy azt az embert tartjuk kiváltságosnak és azokról az emberekről beszélünk akik pénzben otthon vannak?! Ha igen akkor ez elég szomorú…Miért nem beszélünk olyan nőkről akiket szeretünk, akikre felnézünk?!

Timi eléri a célját, az pedig az, hogy minél több ember róla beszél és “celebként” ismerjük itthon. Ő éppen Los Angelesben eszi meg a kedvenc salátáját és valószínűleg teljesen jól érzi magát, mert ő annak az értékrendnek él amit mindig is eltervezett magának. Ő neki valószínűleg a felkapaszkodás volt a cél, őt valószínűleg az teszi boldoggá, hogy hátradőlve élvezheti az életet. De az is lehet, hogy tévedek ez is csak egy FELTÉTELEZÉS. Ő így akar élni és senki nem veheti el tőle, de miért is akarná akárki elvenni ezt tőle?!

Kérdezem én, hogy miért kell ennyire más életébe belemászni? A pszichológia roppant egyszerű: ” Ha én a mekiben dolgozom napi 20 órát és egy autót sem tudok venni, akkor nehogy már az a kis ri+i ilyen könnyen élvezze az életet” avagy ha mindenem megvan de egyedül vagyok akkor is ahelyett, hogy a saját életemre koncentrálnék, inkább a másikéval foglalkozom. Van értelme? Nincs, de legalább jobb érzés a lelkemnek, hiszen én annyira “erkölcsös” maradtam. 

Az erkölcs pedig onnan kezdődik, ha befele koncentrálunk és nem nyál csorgatva figyeljük a másik életét. Azért, mert te arról beszélsz, hogy mennyit szo+ott azért a yachtért, te a közelébe sem kerülsz. Ő ott van ahol lenni akar, te pedig arra vesztegeted az energiád, hogy őt elemzed. Remélem értitek, hogy itt nem kifejezetten Timire szeretnék kitérni, sokkal inkább a felfogásra. Hiszen ez az a felfogás ami beszűkít, mókuskerékbe tesz és félreértelmezed a világot. Légy nagyvonalú és emelkedj felül és BEFELE KONCENTRÁLJ!:) 

time

Perepelica Claudia

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s