Legjobb szettek, a párizsi divathétről

Számomra nem kérdés, hogy éles szemmel figyelem a divathetek történetét és keresem-kutatom az inspirációt. Mindig is szerettem ha egy tervező újra alkot valamit vagy amikor érzelmeket vált ki egy-egy kollekció. Kislány korom óta figyelem a divatheteket, csekkolom a tervezők munkáit és lesem el a bloggerek összeállításait. A külföldi oldalak, mint a Harper’s Bazaar, Vogue is nagy-nagy hatással vannak rám, ahonnan napi szinten igyekszem több és több információt magamba szívni. Olvasok, keresek, egy szóval blogolok. A látottakat pedig igyekszem átadni az olvasóimnak, Nektek! Így fogadjátok sok szeretettel a párizsi divathét kis összefoglalóját. Kiragadtam azokat a tervezőket és kreálmányokat, amik számomra abszolút befutóak és csak remélni merem, hogy Ti is találtok benne valami kis pluszt!

Céline: Ez a bemutató, kérdés nélkül közel került a szívemhez, hiszen nagy rajongója vagyok a 80-as éveknek. A ‘glam-rock’ újra visszatért a kifutóra és a színek erőteljesek, de közel sem harsányak. Hódít a bőr és a vagányság, jöjjenek vissza azok a laza 80-as évek.

Isabel Marant: Bohém és modern-hippi stílus az Isabel Marant kifutón. A smink minimál, a haj egyszerű a csizmák hosszúak! Több szezon óta szeretem a mini ruhákat, sortokat és overálokat, hosszabb csizmával. Fontos, hogy ehhez a megjelenéshez az ember lányának rendelkeznie kell egy kis önkritikával. Nekem az egyik kedvencem lett ez a kollekció!

Balmain: Olivier Rousteing tervezőt ennél a kollekciónál nagy részben Egyiptom insipirálta. A Párizsban található ikonikus Louvre kis piramis is Egyiptom ihletésű. Letisztult vonalak, klasszikus vonalvezetések és tömör elegancia jellemző erre a kollekcióra.

hbz-ss2019-saint-laurent-01-1537923845

Saint Laurent: A rock sztár élet és a 60-as, 70-es évek keverékét láthatjuk a kifutón. Kérdés nélkül az egyik kedvencem lett.

Valentino: Inspiratív, különleges és hordható variációk, amik önmagukért beszélnek. Ennél a kollekciónál egy kicsit elkalandoztam, hogy mennyire szuper lenne, ha az itthoni összkép is javulna. Odafigyelnénk a megjelenésre, nem lennénk slamposak és mernék izgalmas és gyönyörű ruhákba bújni. A megjelenés fontosságát pedig nem győzöm hangsúlyozni.

hbz-ss2019-balenciaga-05-1538337130

Balenciaga: Ezzel a kreálmánnyal szeretném lezárni ezt a bejegyzést. A piros szín mindig is divatban marad, mert a legvonzóbb árnyalatról beszélünk. Kérdezzünk meg egy férfit, hogy melyik szín jut először eszébe a vonzalomról és biztos, hogy a pirosat vagy a vöröset jegyzi meg. Ezt a vonzalmat és erőt pedig a Balenciaga divatház sem félt a kifutóra varázsolni.


A bejegyzést készítette, szerkesztette: Perepelica Claudia
Fotók: https://www.harpersbazaar.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s